breddeogudvikling logo

Kids- & Ungdomsnetværk

kids og ungdoms

Kidsvolley.net


kidsvolley logo

ungdom.volleyball.dk

ungdomsvolley

Ungdomskåringer 2010

 

På DVBFs repræsentantskabsmøde den 6. juni 2010 havde næstformand Jørgen Bentzen fornøjelsen af at uddele 4 priser i dansk ungdomsvolley sæson 2009-2010, med følgende ord:

UklubGentofte

 

 

 

Årets ungdomsklub 2010 - Gentofte Volley
 
Når vi skal beskrive årets ungdomsklub, er det næsten som at remse op fra vores nedskrevne kriterier:
 
- Det er en klub, der i en årrække har været med til at sætte sit præg på dansk ungdomsvolleyball. 
- Klubben har en stabil og innovativ organisation.
- Klubben har et stabilt og endog stigende medlemstal på ungdomssiden, og den har hold i alle ungdomsrækker for både piger og drenge og mange Kids-hold.
- Klubben har et alsidigt tilbud til unge, med plads til individet, og har god atmosfære med det vi kan kalde et godt idrætsmiljø for børn og unge.
- Klubben er en aktiv medspiller på ungdomssiden for forbundet, bl.a. som medarrangør ved flere UVX-arrangementer.
- Klubben gør en indsats i lokalområdet, og afvikler årligt skolestævne for op mod 900 elever i 6 haller på samme dag.
- Klubbens hold har også opnået gode sportslige resultater – uddybes senere.
 
Jeg har lige nævnt en række af de dyder vi gerne ser hos årets ungdomsklub. 
 
Selv om mange har regnet ud hvem det er, forsøger jeg at holde spændingen lidt endnu.
 
Det er en klub, der er meget velorganiseret på ungdomssiden, og har mange forskellige ledere. De har tilsyneladende løst det lederproblem, som mange andre volleyball klubber har. Faglige velkvalificerede og vellidte ledere, der samtidigt formår at stille krav og udvikle fagligt som socialt på spillerne. 
 
Læg dertil en stor forældreopbakning, så er de klar til kaste sig ud i større arrangementer – f.eks. afholdelse af DM.
 
Vi synes jo også det er rigtig positivt, at klubben sørger for at alle klubbens spillere har løst licens. Og vi taler faktisk om den største ungdomsklub i Danmark med over 220 ungdomsmedlemmer.
 
For lige at slutte med de sportslige resultater, så er medaljehøsten ved årets DM følgende:
- DM bronze i DU17 
- DM sølv i DU15 og HU18
- DM guld i DU 13 teen 3, HU16, DU20 og HU21
De 2 sidste på hjemmebane ved et flot afviklet DM-arrangement.
 
Det er mig en stor glæde, at overrække prisen som årets ungdomsklub 2010 til Gentofte Volley.UlederRobertÅrets ungdomsleder 2010 - Robert Mikelsons, Gentofte Volley

 

 

 

Årets ungdomsleder har været med i mange år. Han startede med at spille volleyball i slutningen af 70’erne, og kun et par år efter startede han i bestyrelsen, hvor han har siddet siden. 

Han har været træner masser af gange. Men har mest gjort det som ungdomsleder – som ungdomsformand siden 1996.

Han går meget aktivt ind i arbejdet med rekruttering af spillere, og har i hvert fald skaffet 3 drengespillere til klubben – de bærer hans efternavn. 
Han ved hvad der sker i klubben, og kommer tit i hallerne som tilskuer, hjælper eller coach når der er brug for det. 
 
Jeg vil citere en af klubbens trænere:
"Successen - det store antal spillere i klubben, den gode stemning og de mange medaljer - skyldes ikke mindst, at vi som trænere kan koncentrere os om at træne, og spillerne kan koncentrere sig om at spille. Han har nemlig styr på resten - både internt i klubben men også i forhold til kreds, forbund, kommune mv. Forholdene, vi som trænere arbejder under, er derfor yderst strukturerede.
F.eks. sætter han hellere konen i gang med at styre catering til et DM-arrangement, end at spørge en af trænerne, som ellers arbejder med det til dagligt."
 
I klubben siger de:
”Man er aldrig i tvivl om at tingene er i orden, når han har påtaget sig en opgave.”
 
Det samme siger vi i øvrigt i DVBF, for vor mand har også bidraget i forskellige sammenhænge. Bl.a. i TVD og Amatør- og Ordensudvalget, hvor han med sin rolige og saglige facon sørger for at tingene sker ordentligt. 
 
Vi har her en mand, som gør det nemt og sjovt for mange andre, og som ikke gør det store væsen af sig. Det er ikke nødvendigt, for resultaterne taler for sig selv.
 
Og ja, vi snakker om Gentofte Volley, som han var en af initiativtagerne til, da klubben blev dannet som en fusion af Nørre G og Roadrunners i 1993.
 
Kom og modtag din velfortjente hyldest som årets ungdomsleder i dansk volleyball!


Årets gnister 2010
I år har vi et jubilæum. Det er 5. gang vi kårer årets gnister. En anerkendelse for en bemærkelsesværdig indsats gennem den sidste eller de sidste par sæsoner. Fokus på noget positivt, noget der kan blive stort, lige som en gnist kan være starten på noget rigtig lunt og rart.

PgnistMiaPersongnist - Mia Toft fra Vestbjerg IF 

 

Mia startede som volleyballspiller i Vestbjerg IF og har været aktiv i mange år som elitespiller i VLI i København og i Aalborg HIK Volleyball. Hun spiller også beachvolley og den bedste placering til dato er DM bronze i 1998
 
Det er et CV som mange andre medlemmer af DVBF kan matche – det der gør Mia til årets gnist er derfor det arbejde hun lægger i at tilbyde volleyball til ungdommen i lokalsamfundet.
 
Her er hun nummer 1!
 
Med egne børn i den rette alder, var det meget naturligt, at Mia kastede sig over Kidsvolley i Vestbjerg. Men engagementet er vokset langt ud over interesse for egne børns muligheder!
 
Mia er omdrejningspunktet for Kidsvolleyball i Vestbjerg IF!  De mange nye kidsvolleyspillere – en fordobling fra 19 til 39 i år – dokumenterer, at Mia gør et rigtigt godt stykke arbejde.
 
Med sin store pædagogiske ballast som lærer på Skansevejens Skole i Nørresundby er hun en dybt engageret, struktureret og altid velforberedt  Kidsvolleytræner i Vestbjerg IF. 
 
Mia er omsorgsfuld og i stand til at favne mange børn. Mange kunne lære noget om organisering af en kidsafdeling i klubben, ved at følge Mia i arbejde.
 
Mia har været i stand til at involvere teenvolleyballspillere og forældre som hjælpetrænere og der arbejdes altid i små grupper med mange boldberøringer og høj aktivitet. 
 
Det er fornøjelse for mig, at kåre årets persongnist.


KgnistIlskovKlubgnist - Ilskov IF Kidsvolley 

For få år siden var der absolut ingen volleyballaktiviter i byen- Ja, selv DVBF var i tvivl om, hvor landsbyen lå.
 
Landsbyen ligger øst for Sunds, nord for Ikast og vest for Karup. Her bor lige mennesker nok til at holde en skole kørende med elever til og med 6. klasse. Fra 7. klasse fortsætter de unge på en skole i en anden by.
 
Men …
For 4 år siden startede et kidsvolleyhold. Året efter var der 2 hold. Efter endnu et år var det blevet til 4 hold. I indeværende sæson stillede klubben med 7 hold i kidsrækkerne. Dermed var de en af de største kidsklubber i volleykredsen MJVB. 
 
Selv om det næppe lykkes for klubben endnu engang at fordoble antallet af hold til den nye sæson, har de flotte vækstrater allerede skabt opmærksomhed.
 
Volleyeventyret i Ilskov – For det er klubben jeg taler om! startede da Peter Harslov flyttede til byen. Han er både initiativtager, træner og formand. Men står absolut ikke alene med det. Der er engageret adskillige forældre, der ikke kun hjælper med transport til kampe, men også med træningen hjemme i Ilskovhallen og som holdledere ved kampene. 
 
Den videre udvikling i Ilskov Volley bliver spændende at følge, og vi ønsker held og lykke til Peter Harslov og hans folk

Kontakter

Peter Morell

Peter Morell
Bredde- og Udviklingschef
Mob.: +45 2372 2764

Christina Attrup Juhl

Christina Attrup Juhl
Udviklingskonsulent
Mob.: +45 5192 3254

Niels Kliim

Niels Kliim
Udviklingskonsulent
Mob.: +45 26 200 900

Randi Fechtenburg

Randi Fechtenburg
Udviklingskonsulent
Mob.: +45 2929 5871

Sara Lilja Jensen

Sara Lilja Jensen
Udviklingskonsulent
Tlf.: +45 4326 2718
Mob.: +45 6160 1282

Mads Brocki Rosager

Mads Brocki Rosager
Projektansat
Mob.: +45 4260 4218

Sebastian Mikelsons

Sebastian Mikelsons
Projektleder Pulsvolley
Mob.: +45 2682 6969

Andre volleysider


Beachvolley
     

Kidsvolley 

Bedstevolley   

Skolevolley   

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login

Du skal kun logge ind, hvis du er administrator af siderne, eller hvis du skal udfylde en brugerundersøgelse.